Terugkeer van de gevangenisfoto in het jaarboek
Belang van diversiteit in het jaarboek
Jaarboeken zijn een belangrijk aandenken aan onze tijd op school. Ze bevatten herinneringen aan vrienden, leraren en speciale gebeurtenissen. Het is dan ook van groot belang dat het jaarboek een representatieve weergave is van de gehele schoolgemeenschap. Helaas is dit niet altijd het geval geweest, met bepaalde groepen die ondervertegenwoordigd zijn in de foto’s en verhalen van het jaarboek.
Een groep die vaak over het hoofd wordt gezien zijn de gedetineerden in de plaatselijke gevangenis. Deze mensen maken deel uit van onze gemeenschap, zij het op een andere manier dan de meeste leerlingen op school. Door hun afwezigheid in het jaarboek worden zij gestigmatiseerd en buitengesloten.
Inclusie en acceptatie
Het is daarom een belangrijke stap dat de gevangenisfoto weer wordt opgenomen in het jaarboek. Door deze groep te erkennen en te includeren, tonen we als schoolgemeenschap dat we staan voor diversiteit en acceptatie. Het is een manier om de verbinding te versterken tussen de verschillende groepen in onze samenleving.
Door de gevangenisfoto op te nemen, geven we de gedetineerden een stem en laten we zien dat ze erbij horen. Het is een kleine daad van solidariteit die een grote impact kan hebben op hun zelfbeeld en gevoel van waardigheid.
Een stap naar een inclusiever jaarboek
De terugkeer van de gevangenisfoto in het jaarboek is een belangrijke stap naar een meer inclusieve en diverse weergave van onze schoolgemeenschap. Het is een teken van respect en erkenning voor alle leden van onze samenleving, ongeacht hun achtergrond of omstandigheden. Laten we samen werken aan een jaarboek dat iedereen omarmt en waarin iedereen zich vertegenwoordigd voelt.